Thursday, February 14, 2013

What matters now

Seth Godin - "America's Greatest Marketer"

Seth Godin on kirjoittanut 14 kirjaa ja jokainen niistä on bestselleri. Hän kirjoittaa myös blogia, jota pidetään yhtenä suosituimmista blogeista.

What matters now

"Now, more than ever, we need a different way of thinking, a useful way to focus and the energy to turn the game around."

Kirja sisältää eri henkilöiden pieniä kirjoituksia uusista ajattelutavoista, ideoista ja teoista, mitä jokaisen ihmisen olisi hyvä miettiä tulevaisuutta varten, niin omissa töissään kuin vapaa-ajallaankin.

Kirja oli hyvin herättelevä, mutta usein ajatukseni herpaantui, koska samoja asioita toistettiin aika paljon. Se mikä minua hieman mietitytti, kun kirjasta huokui jenkkiläisyys, kohderyhmänä amerikkalaiset. Minulle jäi silti tosi hyvä fiilis luettuani kirjan.

Lukemisen aikana ajatukset heräilivät ja tuli väkisinkin ajatelleeksi omaa työtään ja ylipäätänsä elämää. Harvoin sitä huomaa pysähtyvänsä ajattelemaan oikein kunnolla. Töissä on kiire, kotona on kiire, viikonloppusin on kiire, lomalla on kiire.. Kiire on monelle mittari siitä, että elää elämäänsä täysillä eikä heitä hukkaan hetkeäkään. Kun pysähtyisi hetkeksi miettimään ja tuulettamaan päätä, mitä mahtavia juttuja sitä keksisikään.

Suosikkikohtani kirjassa, jonka jokaisen tulisi lukea ja pysähtyä miettimään:

"Dear ones, EASE UP. Pump the brakes. Take a step back. Seriously. Take two steps back. Turn off all your electronics and surrender over all your aspirations and do absolutely nothing for a spell. I know, I know – we all need to save the world. But trust me: the world will still need saving tomorrow. In the meantime, you’re going to have a stroke soon (or cause a stroke in somebody else) if you don’t calm the hell down."

Aion seurata Seth Godinin blogia ja suositella tätä kirjaa aina tarpeen tullen, koska tätä lukiessa aika ei mennyt hukkaan ja pää pääsi tuulettumaan.

-Hanna

3 comments:

  1. Kiitos Hanna, olen samalla aaltopituudella kanssasi. Suosikkikohtasi on juuri sitä mistä tänään keskustellaan paljon ja kaikkialla. Mutta kuinka moni oikeasti tekee asialle jotain? Vuorotteluvapaa on mahdollistanut pienen breakin niille joilla on vakituinen työpaikka, mutta siihenkin ollaan pian puuttumassa valtion taholta.

    Jotain kuitenkin tehdään, yksi on ekopaasto, joka lisää tietoisuutta miten ja mitä kuluttaa. Tälläkin tavalla voi ihminen huomata uusia oivalluksia muuttaa omia rutiineja, tapoja ja ehkä saada parempaa laatua elämään. Kaiken hektisyyden keskelle - pysähtyä hieman miettimään.

    ReplyDelete
  2. Kiitos Oili kommentistasi! Juuri näin, Ekopaasto on hyvä alku ja monet alkavat tajuamaan tilanteen, mutta yleisesti moni ei tosiaan tee asialle mitään. Itsellänikin on vielä paljon parannettavaa!

    ReplyDelete
  3. "Ei mennyt aika hukkaan" (niinkuin muissa tehtävissä vai?)

    ReplyDelete