Thursday, February 14, 2013

Monitorointityökalut

Google Alerts

Avasin itselleni Google Alerts -tilin ja laitoin muutamia sanoja "hälytykseen".

Google-ilmoitukset ovat hälytyksiin perustuvia uusimpien Google-tulosten sähköpostipäivityksiä (verkko, uutiset jne.).

Harjoittelin tätä omaan vapaa-aikaani ja matkustamiseen liittyvillä sanoilla:

-          Lumilautailuleffa
-          Snowboarding movie
-          Snowboarding video
-          Bali
-          Seminyak
-          Singapore
-          Penang
-          Beach Volley

Työssäni en ole käyttänyt "hälytystoimintoja", mutta aion tehdä myös "työprofiilin".

Huomasin, että kannattaa käyttää tarkkoja hakulausekkeita, jos ei halua ihan kaikesta hälytystä. Toisaalta työkalusta voi rajata esim. keskustelupalstat pois.

Laitoin hakuväliksi yhden viikon, joten katsotaan, mitä tuloksia saan aikaan. Voin kokemuksen perusteella muuttaa hakulausekkeita, jos nämä on liian yleisiä.

Facebook Graph Search

Tutustuin myös Facebookin uuteen Facebook Graph Search työkaluun. Tämä ei vielä ole saatavilla, mutta liittymällä jonotuslistalle, Facebook ilmoittaa, kun saan Graph searchin käyttööni. Tämä lanseerattiin ensiksi amerikkalaisille käyttäjille.

Facebook Graph Search on todella mielenkiintoinen uutuus. Tämän avulla Facebookissa pääsee vielä paremmin perille muiden asioista. ;) Tämän työkalun avulla saa tietoa muista käyttäjistä nopeasti ja helpommin. Myös yrittäjien ja muidenkin yritysten kannattaa olla valppaina ja tutustua tähän.

Voit hakea tietoa vaikka näin:

"Restaurants my Friends have been to", "People who live in my city", "Places my friends like", "Restaurants in Berlin, Germany my friends have been to".

Mielikuvituksen voi antaa lentää ja ei muuta kun stalkkaamaan.

Lisää työkalusta Dinglen postauksessa.

-Hanna

3 comments:

  1. Tuo Graph Search kiinnostaa minua myös, tosin yleinen vastaanotto sille taisi olla pienoisesti pettynyt... taidanpa minäkin liittyä jonotuslistalle, niin pääsee itse toteamaan miten toimii :)

    ReplyDelete
  2. Niin tosiaan taisi käydä. Jäädään siis odottelemaan, koska Zuckerberg suo meille oikeudet tähän ja katsotaan, mitä mieltä me siitä ollaan :)

    ReplyDelete